Andělské řezy

Ingredience:

Těsto: 20 dkg polohrubé mouky, 20 dkg moučkového cukru, 4 vejce, 10 lžic oleje, 10 lžic horké vody, 1/2 prášku do pečiva Krém: 3/4 l mléka, 3 vanilkové pudinky, 20 dkg moučkového cukru, 3 zakysané smetany, 1 a 1/2 balíčku piškotů, káva, rum

Postup:

Žloutky utřeme s cukrem, přidáme olej, vodu a mouku s práškem do pečiva. Lehce vmícháme sníh z bílků. Pečeme na vymazaném a vysypaném plechu při 160°C asi 20 minut. Necháme vychladnout. Upečené těsto potřeme džemem (ale nemusí být) a polovinou pudinkového krému. Na krém poklademe dětské piškoty namočené v silné kávě s rumem. Na piškoty natřeme zbytek krému a necháme ztuhnout. Před podáváním zdobíme šlehačkou.
Příprava krému: ve 3/4 litru mléka uvaříme 3 vanilkové pudinky s 20 dkg cukru. Po vychladnutí vmícháme 3 zakysané smetany.

Převzato z mimibazaru