Řezy "Prsa černošky"

 

Ingredience:

Piškot:
4 vejce
150 g moučkového cukru
100 g másla
3 lžíce oleje
3 lžíce horké vody
175 g polohrubé mouky
150 g mletého máku (může i nemletý)
1 lžička prášku do pečiva, l lžička skořice

Krém:
¼ l mléka + 1 vanilkový pudink 
1 máslo
2 lžíce nutely
½ salka (předem uvařeného v plechovce, nebo už koupené karamelové)
1 lžíce citrónové šťávy

1 balíček kulatých piškotů, rozinky
Na svaření: 100ml vody, 50ml rumu, 3 lžíce sirupu
Čokoládová poleva: 100 g čokolády na vaření, 50 g ztuženého tuku

Postup:

Troubu předehřejeme na 200st.
Piškot: Nejdříve vyšleháme tuhý sníh a ze surovin na svaření vše svaříme a dáme vychladit.
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, dále zašleháme změklé máslo, olej, vodu.
Lehce přimícháme mletý mák, sníh a mouku smíchanou se skořicí a práškem do pečiva.
Pečeme buď na pečícím papíře nebo tukem vytřeném a moukou vysypaném plechu (30x40 cm) při 190-200st. asi 10 minut. Upečený piškot můžeme pokapat ředěnou citrónovou vodou.
Krém: Z mléka+pudinku uvaříme podle návodu pudink a dáme vychladit (pokud posypeme povrch mouč.cukrem, neudělá se škraloup).
Máslo trochu vyšleháme s nutelou, potom po částech zašleháváme pudink a nakonec zašleháme salko. Krém nabyde do pěny.
Na piškot natřeme krém a skládáme piškoty, které těsně před pokládáním namočíme celé do svařeného nálevu. Piškoty mírně zatlačíme do krému a klademe asi 1cm od sebe kvůli lepšímu krájení.
Dáme vychladit, krém musí být ztuhlý a piškoty zároveň vsáknou tekutinu.
Čokoládu rozpustíme s tukem v hrnku, ponořeném do horké vody.
Piškoty jsem polévala takto: Jednou rukou jsem celý plech naklonila a kuchyňský štěteček celý namočila do polevy a potírala odshora vždy celou řadu piškotů. Poleva mezitím steče a nezůstane tak silná vrstva. Jde to docela dobře. Poleva rychle tuhne.
Na každý piškot poklademe rozinku.

převzato z toprecepty.cz