Kremešový tunel

Ingredience:

Lístkové cesto, 1/2 l mléka, 1 zlatý klas /krémový prášek/, 1 pl hladké mouky, 40 g máslo, 50 g pr. cukor, 2 pl rum.
POLEVA: 1 pl hera, 50 g čokoláda na vaření.

 
Postup:

Lístkové cesto vyválíme a pokrájíme na pásy doulhé asi 17 cm a široké 2,5 cm, ukladáme jeden vedle druhého do formy srnčí hřbet tak, aby přečnívalo přes  ni a dáme upéct do růžova, upečeme si i 11 cm plát na zakrytí tunelu. 
Krém: Do půl litru mléka zavaříme zlatý klas a 1 pl hl. mouky, kaši mícháme do vychladnutí, ješte do vlažného zamícháme vyšlehané máslo s cukrem a 2 pl rumu, krémem naplníme upečené tunelové pláty a uřežeme přečnívající konce přes formu a zakryjeme, necháme stuhnout v chladě, potom vyklopíme z formy, popíšeme čokoládou rozpuštěnou v here.

Pozn. převzato z toprecepty.cz