Čoko-karamelový řez s restovaným banánem

 

Ingredience:

3 menší (nebo 2 velká vejce)
75 g krupicového cukru
60 g hladké mouky
1 vrchovatá lžíce kakaa
3 lžíce oleje
špetka soli (do sněhu)

200 g másla
3 vrchovaté lžíce Salko-karamel(přímo koupený,je pěkně tuhý)

meruňková marmeláda
5 banánů
2 šlehačky na šlehání (40% nebo Rama Cremefine)
2 lžíce moučkového cukru
1 lžíce kakaa, čokoláda na zdobení

Postup:

Troubu předehřejeme na 150st. a máslo vyndáme z ledničky, aby povolilo.
Bílky ušleháme se špetkou soli a krupic.cukrem na tuhý sníh.
Do sněhu postupně zašleháváme střídavě žloutky a po lžících olej.
Pořád šleháme až do pevné pěny (směs nám stále narůstá).
Nakonec zlehka zamícháme přes síto mouku s kakaem.
Do dortové formy upevníme jen na dno pečící papír a boky jen lehce přetřeme olejem.
Pečeme na 150st. asi 20min. (čas je přibližný, hlídáme si to, protože piškot je nižší – je to poloviční dávka normálního rozpisu na dort a je to rychleji upečeno!) Pokud je zkušební špejle suchá, je upečeno.
Mezi pečením si rozpůlíme banány po délce a na troše másla je po obou stranách pomalu opečeme na pánvi. Necháme vychladnout.
Taktéž si nachystáme krém: Změklé máslo trošku vyšleháme a potom přidáme tuhé karamelové Salko a šleháme do jemného krému. (Salka si dejte podle svého, mě se zdály 3 lžíce tak akorát – nemám ráda krém moc sladký…)
Piškot natřeme marmeládou, krémem, do krému poskládáme do kruhu vychládlé banány a mírně je zatlačíme.
Nakonec potřeme ušlehanou šlehačkou (šlehačku,cukr a kakao šleháme vše najednou) a ozdobíme např. strouhanou čokoládou.

Převzato z toprecepty.cz - autor:Jahoda