Řezy Černá růže

 

Ingredience:

těsto na roládky:
4 vejce
4 lžíce cukru krystal
4 lžíce polohrubá mouka
špetka soli

tmavé těsto:
4 vejce
125g másla
120g cukru moučka
špetka soli
1 lžíce kakaa
2 lžíce strouhaných ořechů
½ prášku do pečiva
3 lžíce polohrubé mouky
1 lžíce strouhánky

Krém:
1 vanilkový pudink
400ml mléka
200g cukru moučka
250g másla

cukr moučka na poprášení rolády
5 lžic marmelády
čokoládová poleva

Postup:

Nejprve upečeme roládky (plech 38x34cm):
Bílky vyšleháme se špetkou soli a cukrem do tuhého směhu, všleháme žloutky a vmícháme mouku. Na plech s pečicím papírem rozetřeme rovnoměrně těsto a upečeme v předehřáté troubě na 180°C cca 10min. Hotový korpus přeneseme i s papírem na čistou utěrku, lehce pocukrujeme cukrem moučka a z obou stran proti sobě svineme po delší straně na 2 rolády. Zavinutou utěrku otočíme rolkami dolů, aby se neotvítaly a necháme vychladnout. 
Studený plát rozbalíme, podélně rozřízneme na poloviny, potřeme marmeládou a pevně svineme na 2 dlouhé úzké roládky. Každou rozpůlíme, čímž dostaneme 4 malé tenké roládky.

Dalším krokem je příprava tmavého těsta (plech 34x24cm):
Máslo vyšleháme s cukrem, všleháme žloutky, přimícháme směs mouky,ořechů, prášku do pečiva, kakaa a strouhánky. Promícháme a zvolna vmícháme sníh ušlehaný z bílků se špetkou soli. 
Plech vyložíme pečicím papírem, napříč poklademe v pravidelných rozestupech vedle sebe smotané roládky, do prostoru mezi nimi dáme tmavé těsto. Pečeme v předehřáté proubě na 180°C cca 30min, ke konci přikryjeme pečicím papírem, aby roládky moc netmavly. Špejlí zkusíme, zda je těsto propečené. Moučník necháme vychladnout, celý potřeme pudinkovomáslovým krémem a polijeme čokoládovou polevou. Necháme v lednici alespoň hodinu zuhnout.

Na krém svaříme mléko s rozmíchaným pudinkem na krém, necháme vychladnout. Občas promícháme, aby se netvořil škraloup. Změklé máslo vyšleháme s cukrem a všleháme vychladlý pudink.

převzato z toprecepty.cz