Trojčokoládové kostky

 POTŘEBNÉ PŘÍSADY

 jakýkoliv oblíbený piškot, upečený na tenko, 100 g hořké čokolády, 100 g mléčné čokolády, 100 g bílé čokolády, 500 g měkkého roztíratelného tvarohu, 300 g čerstvé smetany 30 - 36%, 3 čajové lžičky práškové želatiny, ½ hrnku cukru (= 100 g cukru), 2 lžičky vanilkového cukru

 POSTUP PŘÍPRAVY

 Upečeme si tence oblíbený piškot, u nás kakakový .. Zatímco korpusík vychladne, připravíme si krém. Želatinu rozmícháme v malém množství mléka, po nabobtnání zahřejeme, necháme rozpustit a pak vychladnout. Tvaroh utřeme s práškovým cukrem, jeho množství upravíme podle vlastní chuti. Ušleháme šlehačku, spojíme s tvarohem a želatinou. Tvarohový krém rozdělíme na tři části a do každé vmícháme vždy jinou čokoládu - rozpuštěnou. A pak už skládáme .. na korpus natřeme nejsvětlejší krém, chvíli necháme ztuhnout, pak mliečnočokoládový a navrch s hořkou čokoládou. Aby vynikl barevný odstup krémů, do toho s hořkou čokoládou je dobré přidat 1 polévkovou lžíci kakaa. Vrch ozdobíme podle vlastní fantazie .. nejjednodušší bylo nasypat čoko hoblinky 

převzato z mimibazar.sk