Svěží dvoubarevné dortíky

 

Ingredience:

Světlé těsto:
2 vejce
125 g moučka cukr
70 ml oleje
75 ml perlivé minerální vody
125 g hladké mouky
¼ balíčku kypřícího prášku do pečiva

Tmavé těsto:
-stejné množství jako u světlého + 1 lžíce kakaa

Náplň:
250 ml šlehačky(nebo Cremefine od Ramy a Smeta-fix nedávat)
1 balíček Smeta-fixu Dr.Oetker
2x zakysaná smetana (cca 400 g)
trošku cukru

1 balíček čirého dortového želé + ¼ l šťávy z kompotu (nebo voda+cukr)
Marmeláda , ovoce

Postup:

Piškot světlý: vejce s cukrem vyšleháme, vmícháme olej a minerální vodu. Nakonec pomalu přidáváme přes síto mouku s pr.do pečiva.
Na normální plech – na pečící papír. Těsta je slabá vrstva, ale to právě stačí, naskočí a celkové nebude moučník moc vysoký. Upečeme na 150st., až se papír s piškotem odlepí od hrany plechu – je upečený.
Piškot tmavý : postup stejný, jen přidáme lžíci kakaa, kterou zamícháme do mouky.
Světlý piškot natřeme marmeládou + 1/3 náplně (nebo jen marmeládou, nebo jen náplní=náplň na marmeládě trochu "jezdí", takže raději marmelády méně, ale pokud budete krájet až další den, je to v pohodě, moučník se pěkně uleží).
Přiklopíme tmavý piškot, zase marmeláda + zbytek náplně, poklademe ovocem čerstvým, z mražáku, nebo zavařeným.
Dortové želé vmícháme do ¼ l šťávy z ovoce, zahřejeme nejlépe v hrnci na mléko a až začne pískat, tak 1 minutu vaříme (viz návod na balíčku). Po lžičkách naléváme na hotový piškot.

převzato z toprecepty.cz