Giovany řezy

POTŘEBNÉ PŘÍSADY 

 piškot - 1 plát: 5 vajec, 100g moučkového cukru, 100g polohrubé mouky, 1 / 2 balíčku kypřícího prášku

 Náplň č.1: 2 konzervy jahodového kompotu, 2 balíčky jahodového pudinku dr. Oetker, cukr podle chuti / já jsem dala 6 PL krystalového cukru /, voda

Náplň č.2: 600ml mléka, 1 PL polohrubé mouky, 250g másla nebo margarínu, 200g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr

POSTUP PŘÍPRAVY

Potřebujeme na piškot - 1 plát: 5 vajec, 100g moučkového cukru, 100g polohrubé mouky, 1 / 2 balíčku kypřícího prášku. Oddělíme bílky od žloutků, z bílků vyšleháme tuhý sníh, žloutky utřeme s cukrem do pěny a střídavě vmícháme zlehka mouku, smíchanou s kypřícím práškem a sníh z bílků. Pečeme na papíře na pečení, na 180 stupňů 15 - 20 minut. Takto si upečeme 3 pláty, které necháme vychladnout ... Náplň č.1: 2 konzervy jahodového kompotu, 2 balíčky jahodového pudinku dr. Oetker, cukr podle chuti / já jsem dala 6 PL krystalového cukru /, voda. Jahodové kompoty vymixujeme dohladka, doplníme vodou, abychom měli litr směsi a uvaříme pudink podle návodu, ale místo mléka použijeme jahodovou směs. Necháme vychladnout. Náplň č.2: 600ml mléka, 1 PL polohrubé mouky, 250g másla nebo margarínu, 200g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr. Ze Zlatého klasu, vanilkového cukru, polohrubé mouky a mléka uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout. Potom utřeme změklé máslo / margarín / s moučkovým cukrem a postupně vešleháme vychladlý pudink. Odložíme si asi 3 PL náplně stranou a zbytek rozdělíme na polovinu ... Na spodní plát natřeme polovinu vanilkové náplně / č.2 /, pak natřeme polovinu jahodové náplně / č.1 / - podle původního receptu měla jít na spodek jahodová, ale jelikož vanilková byla hustší, měla jsem obavu, jak by se natírala na řidší jahodovou, přikryjeme druhým plátem, znovu natřeme druhou část vanilkové náplně / č.2 / a zbytek jahodové / č.1 /, přikryjeme třetím plátem, mírně zatížíme a necháme v chladu ztuhnout

převzato z mimibazar.sk