Marlenka - téměř jak originál

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

 100 g másla, 2PL medu, 250g práškového.cukru, 2 vejce (velké), 1pl sody, 1 lžička octa, 600-700g hladké mouky Krém: 2 uvařené salka, 1 / 2 kg másla (pravého 82%) - vyšlehat

POSTUP PŘÍPRAVY

 Sodu s octem smíchejte je-li třeba dokapejte si ocet . -v hrnci při mírné teplotě roztát a vymíchat máslo, med, cukr - přidat sodu s octem - stále míchat a postupně přidat dvě vajíčka - začne to hnědnout a vonět jako marlenka, když to bude mít pěknou karamelovou barvu odstavit, vychladlou hmotu smíchat s moukou a vypracovat těsto. -těsto rozdělíme na 6 částí - 5 stejných a jednu menší - vyválíme plát a upečeme na obrácené straně plechu (s šestým se netrapte, ten se strouhá) Pláty rovnoměrně natřeme krémem, vrchní natřený plát posypeme natrúhaným šestým plátem, zatížit a čekat dokud změkne, nakonec zařízení pro klikatý polít čokoládou Tato je z 5ti plátů (někdy se mi nechce, tak udělám pouze 4, ale určitě je lepší z pěti a šest menší nastrouhat)Může připadat přeslazená, ale není .... a s hořkou (neosladenou) kávou .... nepřekonatelná chuťová kombinace:)

převzato z mimibazar.sk