Valentýnské řezy

Ingredience:

TĚSTO:
5 vajec
250g cukru krupice
7 a 1/2 polévkových lžic oleje
7 a 1/2 lžic teplé vody
250g polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva

1 KRÉM:
500g tvarohu
2 a 1/2 tyčinky Ledových kaštanů (125g)
2 lžíce kakaa
smetanu podle potřeby - podle kvality tvarohu
moučkový cukr podle chuti - 3 až 4 lžíce

2 KRÉM:
400ml zakysané smetany
200ml smetany na šlehání
2 vanilkové cukry
2 - 4 lžíce moučkového cukru
50ml mléka
1 lžíce želatiny

broskvový kompot (825/480g), může být i meruňkový, nebo ananasový

Postup:

TĚSTO:
Žloutky a cukr ušleháme do pěny a postupně přikapáváme olej a vodu. Pak vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a opatrně vmícháme sníh z bílků. Dáme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme v předehřáté troubě na 180°c asi 30 - 35min.

1 KRÉM:
Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu. Tvaroh ušleháme s kakaem a smetanou, za stálého šlehání přidáme čokoládu a cukr. Krém nemá být moc řídký, jen aby šel natřít na piškot.

2 KRÉM:
Do mléka si namočíme želatinu a necháme nabobtnat.
Smetanu na šlehání ušleháme dotuha.
Namočenou želatinu opatrně rozehřejeme na mírném ohni - nesmí vařit.
Našleháme zakysanou smetanu s vanilkovým a moučkovým cukrem a při stálém šlehání vlijeme rozehřátou želatinu. Pak vmícháme ušlehanou smetanu.

Na upečený vychladlý piškot rozetřeme tvarohový krém, na něj poskládáme nakrájené broskve (nebo jiné ovoce) a potřeme smetanovým krémem.
Dáme ztuhnout do lednice, nejlépe do druhého dne.

Pozn. použito z toprecepty.cz