Nutelové řezy

Ingredience:

 Těsto: 5 vajec, 5 PL krystalového cukru, 5 PL polohrubé mouky, 1 / 2 prášku do pečiva, trošku oleje, 2 lžíce kakaa Náplň: 6 dcl mléka, 2 zlaté klasy, 200g nutelu, 18 dkg krystalového cukru, 15 dkg másla, 2 bal. BEBE tmavých sušenek. Šlehačka: krystalový cukr - 4 lžíce, mléko - 3 dcl, 2 šlehačky v prášku

 Postup:

 Den předem si připravíme základ na karamelovou šlehačku a to následovně: 4 PL krystalového cukru upálime na karamel, zalijeme mlékem - 3 dcl, necháme dokud se karamel úplně nerozpustí. Nelekněte se po zalití mlékem se to všechno dá dohromady, ale masa se ​​pomalu pěkně rozvaří. Necháme vychladnout a odložíme do chladničky. Na druhý den přidáme do karamelového mléka 2 práškové šlehačky a do husta vyšleháme. Piškotové těsto: Z bílků vyšleháme tuhý sníh, přidáme cukr, žloutky, kakao, trochu oleje a nakonec vmícháme mouku a prášek do pečiva. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupních na vymaštěném a vysypaném plechu nebo papíře na pečení. Nutelová nádivka: Z mléka, cukru a zlatého klasu si uvaříme pudink. Ještě do horkého přidáme nutelu. Necháme vychladnout a pak přidáme máslo. Na upečené těsto natřeme 1 / 2 náplně, poklademe BEBE sušenky a na ně druhou 1 / 2 náplně. Na náplň navrstvíme šlehačku a dozdobíme grankem, čokoládou a pod. Odložíme na pár hodin do chladu, aby nám změkly sušenky.Popřípadě jejich můžeme při přípravě koláčky namáčet do teplého mlíčka čím postup urychlíme. Dobrou chuť:)

převzato z mimibazar.sk