Zasněžená louka

 

Suroviny:

4 vejce
4PL studené vody
4PL cukru krupice
4PL hladké mouky
1/4 sáčku prášku do pečiva

Na provlhčení korpusu:
200ml mléka
5Og hořké čokolády( pro čokoládníky klidně i více)

Na krém:
2x smetana ke šlehání, či šlehačka
1 kostka tvarohu
1 pomazánkové máslo
2x ztužovač šlehačky
5PL cukru (upravte si sladkost dle vlastní chuti)
dala jsem i pár kapek vanilkové tresti

Na proložení 2 velké banány
Na posyp 1 hrnek kokosu

Postup:

Vejce vyšlehat s cukrem do pěny, přišlehat vodu po lžících a vmíchat mouku s práškem do pečiva.
Nalít do vymazaného a vysypaného pekáče či plechu s vyšším krajem. Péct na cca 160°C asi 15-20 min, dle typu trouby. Ozkusit párátkem, zda je po vpichu suché.
Do mísy dáme šlehačky, tvaroh i máslo, přidáme cukr, ztužovače, tresť a opatrně začneme šlehat(má tendenci to zpočátku stříkat) Nakonec to došleháme do hustého krému.
V mikrovlnce rozpustíme tak na dvakrát, třikrát v mléku čokoládu a dobře rozmícháme.(viz poznámka)
Hotový korpus propícháme párátkem a poléváme horkou čokoládou.
Potom naskládáme pokrájený banán na plátky, zakryjeme krémem.
Dáme pěkně nahřát pánev na plotnu a když je horká, vsypeme kokos. Pozor, rychle růžoví, tak míchat a třesat, aby lehce zrůžověl. Tím potom posypeme doposud ještě krásně bílou louku, tedy rozetřený krém.
Dát rozležet do druhého dne.

převzato z toprecepty.cz