jahodové řezy jako za totáče

 

Ingredience:

piškot:

200g cukr krystal, 1dl oleje, 1 dl vody, 1 prášek do pečiva, 4 vejce, 200g polohrubé mouky

Na krém:

  • ½ kg mražených jahod
  • 1 jahodový kompot
  • 2 jahodové pudingy
  • 20 gr cukru
  • 2 šlehačky ke šlehání
  • ztužovač do šlehačky
  • pokud máme třeba i mražené borůvky
  • mandlové lupínky (vyzkoušeno s nastrouhanou Margotkou)

Upečeme korpus - peču na 175°C v horkovzdušné troubě, celá vajíčka vyšlehám s cukrem, přidám vlažnou vodu, olej a mouku s práškem do pečiva, těsto nalít na vymazaný a vysypaný plech. Na první pohled vypadá, že je těsta málo, ale docela to vyskočí. Po upečení necháme vychladnout.

Připravíme si krém tak, že mražené jahody spolu s kompotem vaříme až jahody změknou. Po uvaření rozmixujeme ponorným mixerem, přidáme cukr a jahodové pudingy a dovaříme. Minule jsem do směsi dala mražené borůvky a nemělo to chybu. Vychladlou směs natřeme na těsto.

Ušleháme šlehačky se ztužovačem, dáme na krém, posypeme mandlovými lupínky a dáme vychladit.