Kropenaté řezy
Ingredience:
Těsto:
5 vajec
180g másla
200g cukr krupice
sůl
6PL mléka
300g hladké mouky
3ČL kypřícího prášku
100g čokoládové rýže
Hrušková náplň:
700g hrušek
500ml vody
100g cukru krupice
1 skořicový cukr
šťáva z 1 citronu
2 balíčky vanilkového pudinku Dr.Oetker Originál
Šlehačková náplň:
400ml smetany ke šlehání
400ml bílého hustého jogurtu
100g čokolády na vaření
1 vanilkový cukr
Želatinový ztužovač
Postup:
Změklé máslo utřeme s cukrem a špetkou soli. Zašleháme žloutky. Do žloutkové hmoty vmícháme mléko, mouku s kypřícím práškem, čokoládovou rýži a zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků. Plech s vyvýšeným okrajem vyložíme pečícím papírem , rozetřeme těsto. Pečeme při 175´C asi 30-35 minut. Korpus necháme vychladnout na plechu.
Na přípravu hruškové náplně oloupeme hrušky, odstraníme jádřince a hrušky nakrájíme na kostičky. Hrušky povaříme asi 7 minut s 400ml vody, cukrem, skořicovým cukrem a citrónovou šťávou. Pudink smícháme se zbývající vodou a vlijeme do povařených hrušek. Za stálého míchání ještě asi 1 minutu povaříme. Hruškovou směs natřeme na korpus a necháme vychladnout.
Čokoládu rozpustíme v mikrovlnné troubě, přidáme asi 3 lžíce smetany a vymícháme. Smetanu ušleháme, vmícháme čokoládu a jogurt. Závěrem vmícháme želatinový ztužovač připravený podle návodu na obalu. Šlehačkovou náplň rozetřeme na úplně vychladlou hruškovou náplň a necháme ztuhnout.
převzato z toprecepty.cz