Kakaový dortík s krémem z mascarpone

 

Ingredience:

Korpus:
8 vajec
6 lžic moučkového cukru
8 lžic polohrubé mouky
4 lžíce kakaa
1 čajovou lžičku jedlé sody
sůl na špičku nože

Náplň:
250g mascarpone
250ml smetany ke šlehání
1 želatinu v prášku
2 tyčinky Ledových kaštanů

Postup:

Celá vejce vyšleháme s cukrem a solí do husté pěny. Poté vmícháme mouku smíchanou s kakaem a jedlou sodou. 
Plech si vyložíme pečícím papírem a rozetřeme na něj těsto. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C 10-15 min.
Pečený plát překlopíme a stáhneme z něj pečící papír. Rozpůlíme jej na 2 poloviny a odkrojíme okraje, které později nastrouháme na vrchní vrstvu moučníku.

Na sporáku si rozpustíme želatinu. V míse si ušleháme smetanu, vmícháme mascarpone a rozpuštěnou želatinu. Do hotového krému přimícháme nastrouhané tyčinky Ledových kaštanů. (máte-li radši více sladší, tak můžete přidat třeba vanilkový cukr)

První polovinu korpusu potřeme krémem, překryjeme druhou polovinou a tu opět potřeme náplní. Povrch posypeme nastrouhanými zbytky piškotu, které jsme odkrojili.

převzato z toprecepty.cz