Kávové děrované řezy
Ingredience:
TĚSTO:
220g cukru krystalu
250g hladké mouky
180 ml oleje
6 vajec
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
POLEVA:
250 ml silné černé kávy ( bez logru)
3 - 5 polévkových lžic cukru moučky
3 lžíce rumu
2 lžíce kakaa
250 ml smetany ke šlehání
1 ztužovač šlehačky
200g zakysané smetany
1 vanilkový cukr
2 - 4 lžíce cukru moučky - podle chuti
Postup:
Nejprve si uvaříme silnou kávu a dáme ji vychladit.
Celá vejce ušleháme s cukrem do pěny, pak postupně přiléváme olej, ještě našleháme a nakonec vmícháme vanilku a mouku s práškem do pečiva. Pečeme v předehřáté troubě 20 - 30min.
Všechny suroviny na polevu řádně promícháme.
Upečené těsto ještě horké propícháme obrácenou vařečkou, hned polijeme polevou a dáme vychladit.
Šlehačku ušleháme se ztužovačem, opatrně vmícháme zakysanou smetanu a oba cukry a natřeme na řezy.
Necháme odležet, nejlépe do druhého dne.
převzato z toprecepty.cz