Višňový zákusek

 

Ingredience:

Korpus:
6 vajec
200g cukru
5PL vlažná voda
1PL oleje
3PL kakaa a dovážíme do 200g polohrubou moukou
3PL griotky

Náplň I.:
1 višňový kompot
200g krystalového cukru
3 vanilkové pudinky (Dr.Oetker Originál)
4 bílky

Náplň II.:
400g bílého jogurtu
2ks šlehačka
1ks vanilkový cukr
1ks Želatinový ztužovač Dr.Oetkra
1dl vody

Postup:

Žloutky s cukrem ušleháme do pěny, postupně přidáme vodu a olej. Potom přimícháme mouku a kakao a nakonec ručně zlehka vmícháme z bílků ušlehaný sníh. Pečeme na vymazaném a hrubou moukou vysypaném plechu asi 15 minut na 200´ C. Upečený korpus necháme vychladnout. Vychladlý korpus polijeme griotkou.

Náplň I.:
Višně z kompotu vypeckujeme, šťávu přecedíme. Višně rozmixujme a šťávu dolijeme vodou do 7dl. Do kastrůlku dáme višně, 100g cukru , 6dl šťávy a dáme vařit. V zbývajícím 1dl šťávy rozmícháme 3 pudinkové prášky a přidáme do vroucích višní a uvaříme hustou kaši. Když zhoustne, ještě do vřelé vmícháme sníh z bílků a zbývající cukr. Sníh i cukrem přidáváme postupně. Hotový krém vlijeme na korpus a necháme ztuhnout.

Náplň II.
Šlehačku ušleháme dotuha. Jogurt smícháme s cukrem. Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu na obalu, smícháme s ušlehanou šlehačkou a jogurtem. Šlehačkovou náplň natřeme na vychladlou náplň I. a necháme ztuhnout. Povrch řezů zdobíme nastrouhanou čokoládou.

převzato z toprecepty.cz