Jemná tvarohovo-vanilková buchta aneb italský štrůdl

Ingredience:

Na malý plech: Těsto: 150g polohrubé mouky, 150g práš.cukru, ½ kypřící prášek. Náplň: 1 tvaroh, ½ balíčku hrozinek (můžou a nemusí), krystalový cukr, 1 zakysaná smetana Na polití:: 2 vejce, ½ vanilkový cukr, 50 g rozpuštěného másla, 250ml mléka

Postup:

Mouku, cukr a kypřící prášek spolu smícháme a rozdělíme na polovinu.
První polovinu směsi vysypeme na plech, který vyložíme pečícím papírem.
Smícháme tvaroh, cukr podle chuti, zakysanou smetanu a popřípadě hrozinky.
Směs vysypeme na první polovinu mouky.
Zasypeme druhou částí mouky.
Vajíčka rozmýcháme s vanilkovým cukrem, rozehřátým máslem, mlékem a opatrně nalijeme na druhou část mouky.
Pečeme hodně pomalu - cca 160 °C dozlatova.

 

Pozn. Použito z mimibazaru