Diplomatické řezy

 

Ingredience:

500g listového těsta
1 vejce
tuk a hrubá mouka na plech

Ořechové těsto : 5 vajec, 180g moučkového cukru, 4 PL polohrubé mouky, 1 kypřící prášek, 80g vlašských ořechů

Vanilkový krém : 500ml mléka, 100g cukru, 1 vanilkový cukr, 2 vanilkové pudinky, 250g másla

Na dohotovení smetana ke šlehání a ovoce na ozdobu

Postup:

Těsto rozdělíme na dvě části a každý díl rozválíme na velikost plechu na pečení. Potřeme jej rozšlehaným vejcem a propícháme vidličkou. Pečeme při 200°C asi 20 minut.

Žloutky vyšleháme s polovinou cukru do husté pěny. Z bílků a druhé poloviny cukru ušleháme tuhý sníh a lehce ho vmícháme do žloutkové směsi. Přidáme prosátou mouku s kypřícím práškem a jemně namletými ořechy. Vše důkladně promícháme a nalijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Pečeme při 170°C asi 30 minut.
Vanilkový krém připravíme tak, že svaříme mléko s cukrem, vanilkovým cukrem a pudinkovým práškem. Do vlažného pudinku postupně zašleháme kousky změklého másla.
Jeden díl upečeného listového těsta potřeme polovinou krému, navrch položíme vychladlý ořechový korpus, ten potřeme druhou polovinou krému a překryjeme opatrně druhým listovým těstem. Necháme v chladničce zatuhnout a pak jej nakrájíme na kousky a dozdobíme.

převzato z toprecepty.cz