Zasněžená chaloupka

 

Suroviny:

Piškot:
120 g moučkového cukru
150 g másla
4 vejce
100 g hladké mouky
150 g mletých ořechů (kdo nemá, tak mandlí, lískových ořechů)
½ prášku do pečiva (6g)
1 lžíce krystalového cukru do sněhu

Tvarohový krém:
2 lžíce krupice+ 200ml mléka=smíchat,uvařit hustou krupici a vychladit
3 lžíce moučkového cukru
250 g tvarohu (našlehaný ve vaničce)
200 g másla
1 lžíce rumu, šťáva z ½ citronu

Marmeláda, kokos

Postup:

Nejdříve vyšleháme bílky (ne zcela dotuha), přidáme krystalový cukr a šleháme dále na tuhý sníh.
Změklé máslo šleháme s moučkovým cukrem a žloutky do světlé pěny. Přimícháme ořechy a střídavě lehce zamícháme sníh + mouku, smíchanou s kakaem a práškem do pečiva. 
Pečeme v hranaté formě cca 10x25cm, nejdříve při 150-160st/20 min, potom zesílíme na 175st. dalších asi 25min. (celkově 45-50minut).
Krém: Máslo šleháme s cukrem, přimícháme vychladlou krupici a tvaroh. Vše pěkně spojíme v jemný krém. Dochutíme rumem a citr.šťávou.
U vychladlého korpusu vyřízneme špičatým nožem střed do tvaru trojúhelníku (nejdříve prořízneme na jedné straně a potom na druhé, jde to dobře; prostředky na obou stranách jsem si označila párátky) a opatrně střechu odložíme bokem. 
Piškot je ze třeného těsta, tak je pevnější, nemusíte se bát při odkládání střechy.
Všechny 3 budoucí vnitřní strany natřeme marmeládou a naplníme krémem. Přikryjeme střechou a zbylým krémem celou chaloupku natřeme. 
Posypeme kokosem a dáme do chladna ztuhnout na 2-3 hodiny, nebo přes noc.
Rada pro "čistý řez" - nůž necháme v horké vodě prohřát, rychle otřeme a můžeme krájet (děláme to tak u každého řezu)