Lahodné pudinkovo višňové kostky

 Ingredience:

 Kakaový plát:

 6 vajec, 6 PL krystalového cukru, 5 PL polohrubé mouky, 2 lžíce kakaa, 2 KL PDP, 1 PL oleje,

Náplň I. - 1 velký višňový kompot, 1 a 1 / 2 vanilkového pudinku,

KRÉM - 4 žloutky, 4 lžíce krystalového cukru, 1 / 2 l mléka, 1 vanilkový pudink, 500 g jemného tvarohu, 20g želatiny v prášku, 4 bílky, 4 lžíce krystalového cukru, hnědé kulaté piškoty,

Náplň II. - 500g bílého jogurtu (nebo zakysané smetany), 3-4 PL nugátové krému (pokud nemáte po ruce, tak cukr podle chuti + kakao), navrch Granko

 Postup:

Bílky se špetkou soli vyšleháme, postupně přidáváme cukr, sníh musí být tuhý, pak přidáme žloutky s olejem a nakonec na mírných otáčkách mouku + kakao + PDP.Rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a dáme péct na 180 stupňů 10 - 15 minut, třeba vyzkoušet špejlí.Už upečený plát, necháme vychladiťa mezitím si připravíme višňovou náplň.Višně scedíme (kupuji bez pecek, pokud takové nemáte, třeba vypeckovat), šťávu doplníme na 500 ml, odebereme asi 100 ml, ve kterých rozmícháme vanilkové pudinky. Višně se šťávou dáme vařit, po sevření přidáme rozmíchané pudinky a vaříme do zhoustnutí.Ještě teplé natřeme na kakaový korpus.Želatinu zalijeme troškou vody a necháme nabobtnat.V mléce rozmícháme žloutky, pudinkový prášek a cukr a uvaříme hustý pudink. Ještě do horkého přidáme želatinu a za stálého míchání ji rozpustíme v pudinku. Když jsem měla vanilkové lusky, přidala jsem z jednoho kaviár, dodalo to náplni výbornou chuť.Nyní vmícháme tvaroh a nakonec .Bílky vyšlehané s cukrem. Pokud se vám zdá nádivka málo skládky, přidejte ještě cukr podle chuti. Nádivku dáme chladit do lednice a nezapomeneme ji párkrát promíchat. V zimě jsem ji dávala na balkon.Pak je natřeme na višňovou náplň, nesmí stékat, pokud teče, není ještě dobře vychlazená.Na krém poklademe kakaové piškoty.Jogurt nebo smetanu smícháme s nutelu a natřeme na piškoty.Posypeme Granko a dáme do chladu. Když piškoty změknou, můžeme krájet

převzato z mimibazar.sk