Jahodový dort ze Švédska

 

Ingredience:

Korpus: 180g polohrubé mouky, 2 vejce, 180g moučkového cukru, špetka soli, citronová kůra, kypřicí prášek, plechovka jahod (můžou být i čerstvé nebo mražené)3 lžíce vody
Na potření: Jahodový džem, amaretto
Dále potřebujeme: 2 kelímky smetany ke šlehání, cukr dle chuti, 1 ztužovač šlehačky, čerstvé jahody

Postup:

Korpus: Celá vejce ušleháme s cukrem a vodou, přidáme strouhanou citronovou kůru a špetku soli, nakonec přimícháme mouku s kypřicím práškem. Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou a najileme těsto, okapané jahody rozmístíme po těstě a dáme péct.
Vychladlý korpus potřeme džemem, který jsme si dostatečně naředili amarettem.
Připravíme si šlehačku a dort s ní potřeme, necháme si část na ozdobení spolu s jahodami

převzato z toprecepty.cz