Jahodový cheescake

 Ingredience:

 3 - 4 balíčky Bebe dobré ráno (nebo jiné celozrnné), 3 lžíce másla, 3 lžíce cukru, 2 - 4 Philadephia cheese nebo Lučina (podle velikosti formy), 1/2 šálku cukru, 1 lžíce limetkové šťávy (cca půlka limetky), 1 lžička nastrouhané kůry z limetky nebo citronu, 1 zakysaná smetana, 3 vejce, 1 lžíce kukuřičného škrobu, jahody čerstvé nebo zmrazené cca 300 g až 500 g

Postup:

1. předehřát troubu na 170 st. 2. rozmixovat (rozdrtí) sušenky, smíchat s máslem a cukrem, hmotu natlačit na dno formy 3. péct 10 minut 4. zvýšit teplotu na 180 ° C. 5. mixovat 1/2 šálku cukru, Philadelphie, limetkovou šťávu a citronovou kůru elektrickým mixérem na středním stupni rychlosti, dokud vznikne hladká hmota 6. přidat zakysanou smetanu a zase dobře míchat mixérem. Přidat vejce, postupně jedno po druhém, míchat mixérem na nízkém stupni rychlosti, dokud se každé z vajec dobře nespojí. Nalít na upečený základ. 7. péct zhruba 50 minut a nechat vychladnout 8. rozmixovat jahody, do menšího hrnce dát vodu (pouze trochu), rozmixované jahody a 1 lžičku kukuřičného škrobu a dobře rozmixovat 9. přivést k varu, stále míchat během 1. minuty, pak dát vychladnout a přilít na již vychladlou dort. Před podáváním nechat minimálně 4h Odin v chladničce. Jahody můžeme nahradit i jiným ovocem.

převzato z mimibazar.sk