Mandlový šlehačkový dort

Ingrdience:

12,5 dkg másla, 14 dkg cukru moučka, 6,5 dkg hladké mouky, 4 žloutky, 2 lžičky prášku do pečiva, trochu mléka - na těsto přijde shíh ze 4 bílků, 22 dkg cukru a sáček krájených mandlí 100g (plátky), 2x smetana ke šlehání, 2x ztužovač šlehačky

Postup:

Žloutky, cukr a mášlo ušlehat, přidat mouku, prášek do pečiva a mléko - těsto rozdělit do dvou stejných dortových forem. Ze 4 bílků ušlehat sníh + 22 dkg práškového cukru, opět rozdělit na polovinu a nandat na těsto ve formě a posypat mandlemi a upéct. POZOR změřte si jestli se Vám do trouby vejdou dvě dortové formy najednou. Mně bohužel ne, takže jsem si ingredience rozpočítala a šlehala a pekla postupně na dvakrát - není nutné!!!.
Po vychladnutí potřít jeden korpus vyšlehanou šlehačkou (2x 250ml + 2x tužidlo) a druhý si rovnou rozkrájet na asi 14 dílků, které naklademe na šlehačku. Nakonec jemně pocukrujeme. Nejlepší je druhý den.

převzato z mimibazar.cz