Krémový jahodový dort

 

Ingredience:

Korpus:

Vejce 1 ks ; Cukr krupice 2 lžíce ; Horká voda 3 lžíce ; Olej 2 lžíce ; Prášek do pečiva Necelou polovinu; Polohrubá mouka 4 lžíce 3-4 lžíce (dle hustoty těsta);

Krém

Máslo 120 g ; Moučkový cukr 3 lžíce ; Měkký tvaroh 1 ks 250g ; Jahody Omyté a okapané;

Želé

Vanilkový pudink 1 ks ; Voda 4 dl ; Ovocný sirup (Dle chutí - cca 6 lžic);

Postup:

Smícháním všech ingrediencí utvoříme těsto, které vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy (22 cm) a dáme péct do předehřáté trouby (cca 15 minut). Změklé máslo ušleháme s cukrem, pak přidáme tvaroh, opět promícháme a krém rozetřeme na vychladlý korpus. Na krém naskládáme jahody-množství dle chuti. Z vody, sirupu a pudinku uvaříme želé, kterým přelijeme lžící všechny jahody, nakonec do mezer vlijeme zbytek želé. Dort dáme do chladničky a necháme proležet (nasáknout korpus) alespoň 24 hodin. Před podáváním můžeme dozdobit šlehačkou. *Místo želatiny z pudinku můžeme použít vynikající, EXTRA SILNÉ cukrárenské želé na 500ml tekutiny od Dr.Oetkera.

převzato z recepty.cz