Krémový jahodový dort
Ingredience: |
||
Korpus: |
||
Vejce 1 ks ; Cukr krupice 2 lžíce ; Horká voda 3 lžíce ; Olej 2 lžíce ; Prášek do pečiva Necelou polovinu; Polohrubá mouka 4 lžíce 3-4 lžíce (dle hustoty těsta); | ||
Krém |
||
Máslo 120 g ; Moučkový cukr 3 lžíce ; Měkký tvaroh 1 ks 250g ; Jahody Omyté a okapané; | ||
Želé |
||
Vanilkový pudink 1 ks ; Voda 4 dl ; Ovocný sirup (Dle chutí - cca 6 lžic); | ||
Postup:Smícháním všech ingrediencí utvoříme těsto, které vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy (22 cm) a dáme péct do předehřáté trouby (cca 15 minut). Změklé máslo ušleháme s cukrem, pak přidáme tvaroh, opět promícháme a krém rozetřeme na vychladlý korpus. Na krém naskládáme jahody-množství dle chuti. Z vody, sirupu a pudinku uvaříme želé, kterým přelijeme lžící všechny jahody, nakonec do mezer vlijeme zbytek želé. Dort dáme do chladničky a necháme proležet (nasáknout korpus) alespoň 24 hodin. Před podáváním můžeme dozdobit šlehačkou. *Místo želatiny z pudinku můžeme použít vynikající, EXTRA SILNÉ cukrárenské želé na 500ml tekutiny od Dr.Oetkera.
převzato z recepty.cz |