Zuccotto

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

 kupovaný světlý korpus - já kupuji tesco, jsou tam 3 pláty, 2 x 250 ml šlehačky, 100g čokolády na vaření, cca 20g másla / na rozpuštění čokolády /, 6PL práš. cukru, madľové lupínky, nebo ty strúhance, lískové oříšky mleté, káva - uvařená ze zrnkové, Amaretto: O)

 POSTUP PŘÍPRAVY

 Potřebujeme mísu, hlubší, aby po vyklopení mělo Zuccotto tvar kopečka, já dávám do smaltovaného sítka. Jeden z korpusů si nařežeme na 8 trojúhelníků a poklademe do mísy, do které jsme dali bud alobal, nebo potravinářskou fólii. Pokud se nám nevejdou všechny, nevadí, můžeme nacpat o jeden méně: O) Hlavně aby špice směřovaly ke středu misky: o) Uvaříme si trochu kávy - ale černé zrnkové a tu smícháme s Amaretto - já dávám od oka, takže každý jak uzná za vhodné: o) Touto směsí polijeme pláty - udělejte si raději více, zalévám i střed, i konečný plát. Jednu šlehačkovou smetanu vyšleháme s 4PL práš. cukru - také si může každý přizpůsobit: o) Nakonec přidáme madle. Touto hmotou naplníme spodní část a přikryjeme ji vyřezaným druhým plátem - který také polijeme směsí kávy a Amaretto. Dáme si rozpustit nad páru čokoládu s máslem a když roztaje, pomalu přidáváme už do skoro vyšlehané druhé šlehačky, kde jsme také dali 4PL cukru. Když se nám hmoty spojí, nasypeme lískové oříšky. / Já jsem teď dávala mandle do obou hmot /. Naplníme až po vrch a zakryjeme třetím nařezaným korpusem, který opět polijeme směsí. Dáme do chladničky na noc a druhý den můžeme papat: o) Každý si ještě může ozdobit, jak uzná za vhodné : o)

 

převzato z mimibazar.sk