Malinový dort s mascarpone

Ingredience:

Korpus: 4 vejce, 100 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, špetka soli, 100 g hladké mouky, 50 g solamylu, 1 lžička prášku do pečiva. Krém: 250 g mascarpone, 250 ml smetany ke šlehání, 100 g cukru moučka, 4 želatinové plátky. Dále: čerstvé maliny, marmeláda (nejlépe malinová), kakao na posypání.

Postup:

Korpus: Bílky ušleháme se 4 lžícemi studené vody na pevný sníh. Pak přidáme špetku soli, oba cukry, do hmoty zašleháme postupně i žloutky. Zlehka ručně zapracujeme směs mouky se solamylem a práškem. Upečeme ve vymazané a vysypané dortové formě o průměru 26 cm v předehřáté troubě na 180°C asi 20 minut. Vychladlý korpus podélně rozkrojíme, spodní díl potřeme marmeládou a poklademe malinami. 

Krém: Namočíme na 10 minut želatinu do 100 ml studené vody. Mezi tím ušleháme smetanu. Mascarpone sešleháme s cukrem, ručně lehce vmícháme šlehačku. Želatinu slabě zahřejeme a za stálého míchání rozpustíme. 2 lžíce krému vložíme do rozpuštěné želatiny, dobře rozmícháme, vlijeme k ostatnímu krému a promícháme. Čast krému natřeme na maliny, přiložíme druhý díl korpusu, lehce přitlačíme, potřeme vrch i boky zbytkem krému, posypeme kakaem a necháme v ledničce ztuhnout, nejlépe přes noc.

převzato z mimibazar.cz