Obložené minibanketky

 

Ingredience:

150 ml vody, 2 lžíce oleje, 100 g polohrubé mouky, 200 g hladké mouky, lžička cukru, 1,5 rovné lžičky soli, půl kostky (21 g) droždí 
Na oblohu: pomazánka (pomazánkové máslo, salát), salám (šunka) , zelenina, sýr

Postup:

Suroviny dáme do pekárny (tekuté, tuhé) a zapneme program Těsto. 
Vykynuté těsto vytahujeme, dobře propracujeme a rozdělíme na malé dílky. Z každého udělíme  banketku a než ji dáme vykynout na plech s pečící papírem, trochu ji zploštíme. Po vykynutí je všechny potřeme vejcem a upečeme ve vyhrajeté troubě.vychladlé je prořízneme ostrým nožem, spodní díl potřeme pomazánkou a nazdobíme podle domácích zdrojů. Tyto byly potřené Hermelínovou pomazánkou a ozdobené kolečkem okurky hadovky, salámem a zpevněné zapíchnutým párátkem s kouskem červené papriky a kostičkou tvrdého sýra. 

převzato z toprecepty.cz