Bruselské řezy

 

Ingredience:

15 dkg plátkovaného Eidamu, 15 dkg plátkové hranaté šunky, 2 hermelíny, 15 dkg másla, sůl, pepř, 1 vařené vejce
na ozdobu : pomazánkové máslo bez příchutě, petrželka a něco červeného ( já použila plátky ředkviček )

Postup:

Na tvrdý podklad si dáme potravinářskou folii a dáme plátek sýra, pomažeme ho pomazánkou, dáme plátek šunky, pak pomazánku, sýr, pomazánku a tak pokračujeme až máme vrtstvu ze 4 plátků sýra a ze 4 plátků šunky. Celé to zabalíme do folie a dáme na 24 hodin do lednice chladit. Druhý den vyndáme a nakrájíme na úhledné malé čtverečky, které ozdobíme pusinkou pomazánkového másla ( pomocí cukrářského sáčku ), snítkou petrželky a něčím červeným
Příprava pomazánky : Hermelíny a vařené vejce nastrouháme na jemném struhadle a přidáme k osolenému a opepřenému změklému máslu. celé řádně vyšleháme.

převzato z toprecepty.cz