Slané jednohubky z listového těsta

 

Ingredience:

1 balení listového těsta
hladká mouka na vál
rozšlehané vejce na potření

na ozdobu:

1) balkánský sýr - sušená rajčata - olivy
2) hermelín - brusinková zavařenina
3) niva - šunka - salátová okurka
4) pikantní klobása - sladkokyselá okurka
5) anglická slanina - jadel - salátová okurka
6) hermelín - černé olivy
7) niva - zelené olivy

Postup:

Těsto rozválíme na pomoučeném vále na tenkou placku a nakrájíme na čtverečky asi 5x5 cm a přendáme na plech vyložený pečícím papírem. 
Suroviny na náplně nakrájíme na malé kousky (sýry na silnější plátečky, olivy na poloviny nebo na kolečka, rajčata na menší pásečky, slaninu a šunku na proužky stočené do kornoutků, klobásu na kolečka a okurky na čtvrtiny plátků).
Podle výše uvedené inspirace nebo vlastní fantazie klademe na těsto a trochu přitlačíme. Pečlivě potřeme rozšlehaným vejcem (můžeme do něj zašlehat na špičku nože utřeného česneku pro vůni) a pečeme při 250°C dozlatova. 
Doba pečení se pohybuje mezi 7-9 minutami (raději hlídáme).

Chutnají teplé, vlažné i vychladlé.

Převzato z toprecepty.cz