Žemlovka

 

Ingredience:

5 rohlíků, (rohlík ma cca 50g) nebo 300 g vánočky, 500 ml mléka, 50 g másla, 3 vejce, skořicový cukr, 1 vanilkový cukr, 1 pl jemného cukru, 1 pl tuzemák, rozinky, kokos na vysypání pekáčku, 4 jablka ,, sekané jádra vláskách ořechů, balíček vanilkového pudink + mléko podle návodu na obalu.

Postup:

Uvaříme vanilkový pudink podle návodu na obalu. Máslo rozpustíme aby bylo tekuté. Jablka očistíme od jadrinca a slupek, nakrájíme je na tenoučké plátky, nestruham jejich. Oddělit bílky od žloutků a žloutky rozšleháme v letním mléce a přilijeme i máslo a vsypeme 1 pl jemného cukru a rum. Mléčná směs musi byt ve velké nádobě. Rohlíky nakrájíme na kolečka, resp. vánočku na kostky. Všechno pečivo najednou vhodit do mléka a pořádně promícháme. Z bílků a 1 balíčku vanilkového cukru vyšleháme tuhý sníh. Sníh opatrně zapracujeme do nasáklého pečiva. Zapékací vstoupila vymažeme máslem a vysypeme kokosovou moučkou. Polovinu nasáklého pečiva rozdělit na dno. Poklademe plátky jablek a posypeme jejich skořicovým cukrem, přesypeme rozinkami a vlašskými ořechy. Rozmažu vanilkový pudink. Překryjeme vsetko druhou polovinou nasáklého pečiva. Uhladit Porch a poklademe plátky másla. Dam zapéct do vyhřáté trouby, mně peče trouba svrchu, takze davam zpočátku alobal a na zaver necháme zapéct do ruzova a křupava. 
žemlovku krájíme po vychladnutí ... krasne drží tvar, nádherné voní a je to jako kus dortu.

Převzato z toprecepty.sk