Medové řezy

POTŘEBNÉ PŘÍSADY 

200 g másla (margarínu), 300g prask. cukru, 8 PL medu, 4 vajíčka, 2 KL jedlé sody, 1kg hladké mouky. Náplň: 0,5 l mléka, 8 kopcovitých kávových lžiček hladké mouky, 250g moučkového cukru, 200g másla, vanilkový cukr. džem (rybízový, švestkový a pod.)

 POSTUP PŘÍPRAVY

  Máslo, moučkový cukr a med (tedy první tři suroviny z rozpisu) si v hrnci rozpustíme. Na desku dame mouku se sodou, přidáme do ní rozpuštěnou směs (vlažnou) a vajíčka a vypracujeme těsto. Rozdělíme ho na 4 části, každou vyválíme a na mělkém vymaštěném a moukou vysypaném plechu upečeme. Nebo je jednodušší je upéct na opačné straně plechu (také vymažeme a vysypat moukou).Pod upečený plat tehdy jemně projdeme dlouhým nožem a krasne sklouzne na podlozku. Na krem si uvaříme hustou kaši z mléka a hladké mouky. Zvláště si vyšleháme máslo a cukr a postupně zašleháme vychladnutí moučnou kasu. Nádivku si rozdělíme na dvě části (nebo dvě + trosku na vrchní plat) vychladlý plát potřeme náplní a přitiskneme druhým platem. Ten potřeme marmeládou a přiložíme další platem, natřeme náplní a přiložíme poslední plat. Pořádně přitlačíme. Poslední plat můžeme potřít jemně vrstvou krému. Koláč polijeme čokoládovou polevou a necháme v chladu (stačí chladnější komora, špajz) odstát. Najlepsi je po par dnech a je výborný na mrazení

převzato z mimibazar.sk