Punčový tunel

Ingredience:

120 g krupicového cukru, 5 vajíček, 120 g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, 1 lžička citr.šťávy, jahodový džem podle potřeby, 2 lžíce punčového aroma, 3 lžíce rumu, 2 dl vody, 4 lžíce práškového cukru, podle potřeby kakao, potravinářské barvivo
Poleva : 250 g práškového cukru, 2 lyžice teplého rumu, 3 lžíce teplé vody, 1 lžička citr.šťávy

 
Postup:

Z ingrediencí upečeme piškot, rozdělením vajíček na bílky a žĺoutky. Bílky vyšleháme na tuhý sníh i s kapkou citrónové šťávy, žloutky s cukrem do pěny a postupně přidáváme mouku, ve které je zamíchaný prášek do pečiva. Upečeme na plechu vymastěném a vysypaném moukou.
Po upečení odkrojíme pás 25 cm a 11 cm, ten větší do tunelu menší na zakrytí, zbytok piškotu použijeme jako punčovou náplň, kterou přibarvíme trošku kakaem do hněda a červenou do růžova. Zalejeme punčem z vody, punčového aroma, rumu, cukru.
Do formy vložíme piškot, natřeme jahodovým džemem a dáme punčovou hmotu. Spodní čast natřeme také džemem a zakryjeme. Dáme do chladu stuhnout, trošku zatížíme.
Připravíme si cukrovou polevu z cukru, citrónové šťávy, teplé vody a rumu a mícháním vznikne bílá fondánová poleva, kterou polejeme tunel.

Pozn. použito z toprecepty.cz