Ricotta cake s malinovou glazurou

 

Ingredience:

Korpus:
200g sušenek Spekulatius
60-70g másla

Náplň:
250g ricotty
250g tvarohu (tučnost dle libosti)
100-200g zakysané smetany (tučnost opět dle libosti)
2 vanilkové cukry
cca 200g mražených malin
hrst mraženého rybízu
3 lžičky malinové marmelády
4 rovné lžíce želatiny v prášku (používám Dr.Oetker)

Postup:

Na korpus:
Rozdrcené sušenky smíchat s rozpuštěným máslem, upěchovat (dnem skleničky) na dno (dno vyložené pečícím papírem) dortové formy. Na 180°C předpéct 8 minut.

Na náplň:
1. Ruční metličkou umíchat ricottu, tvaroh, smetanu, 1 vanilkový cukr (+ další moučkový dle chuti).
2. Lehce povolené ovoce smíchat s marmeládou, vanilkovým cukrem (a eventuálně trochou horké vody), tyčákem rozmixovat. Směs propasírovat přes síto (odstraní se semínka).
3. Ve dvou malých kastrůlcích nechat nabobtnat vždy po 2 lžících želatiny, nad mírným plamenem je rozpustit, jednu vmíchat do tvarohové hmoty, druhou do ovocné (zkrátka příprava dle návodu na obalu).
4. Na vychladlý korpus nanést "bílou" hmotu, na ni pak "červenou" a koncem vařečky obě hmoty opatrně promíchat. Povrch uhladit. V lednici nechat ztuhnout ideálně 24 hodin.

převzato z toprecepty.cz