Višňovo-čokoládový sen

Ingredience:

Na korpus :-) 1 kefír (ne nízkotučný), 350 gramů cukru krupice, 350 gramů polohrubé mouky, 2 lžíce sody, 2 vejce , 3/4 sklenky oleje 2 lžíce kvalitního holandského kakaa a hrst strouhané nebo drcené čokolády (použijte zbytky z Mikuláše či Velikonoc :-) Chcete-li dort luxusní užijte kvalitní hořkou čokoládu! Na náplň :-) 2 smetany ke šlehání, 4 ztužovače (dá se i bez nich) kompot vypeckovaných višní (kupuji v TOOMu v Německu, německé tedy výtečné má i Kaufland) cukr jak kdo rád, já nedávám 3 lžičky Solamylu Čokoládovou polevu :-) Nebo potřít šlehačkou. Fantazii se meze nekladou :-)

Postup:

Všechny sypké přísady na korpus promíchejte, přidejte tekuté a dobře zpracujte. Těsto je řídké :-)
Formu mažu sádlem na dno dávám kruh pečícího papíru a následně vysypu boky hrubou moukou.
Peču při 180 stupních v horkovzdušné troubě na středním roštu dokud není na střed vpíchnutá špejle suchá :-) 
Vychladlý prořezat a potřít višňovým želé :-) Smíchat Solamyl se šťávou z dobře okapaných višní a za stálého míchání metličkou tekutinu provařit - nechat vychladnout. Někdy dávám solamylu 3 lžičky někdy čtyři - buď je želé řidší a hezky se vpije do korpusu nebo hustší a drží na vrchu. Napadlo mne, že by šlo krásně obzvláštnit višnovicí :-) Bylo by to pak lehounce do punčova, přes zimu super :-)

Lehce potřít šlehačkou nasázet suché višně zakrýt šlehačkou a přiklopit patrem. Opakovat dle počtu prořezů.
Řezat velmi opatrně - korpus je křehký. Já vždy proříznu, potom protáhnu tenkým velkým Ikea prkénkem a na něm vlastně horní patro odnesu - nemůže se zlomit. Prkénka jsou na fotu promazávaných částí dortu. 

Hotový dort prochladit a ozdobit dle svého. Je prima i navrchu šlehačkový, přesypaný skořicí a ozdobený třeba čokoládovými hvězdami a zlatostříbrnými perličkami - bude vánoční :-)

převzato z mimibazar.cz