3x3

 

Ingredience:

Bílá čokoláda-100g
Tmavá čokoláda-150g
Extra hořká čokoláda-100g

Třtinový cukr-50g
Cukr moučka-160g
Cukr krystal-40g

Mléko -0,5l
Smetana 33%-250ml
Máslo -310g

Vejce -4ks
Mouka polohrubá-200g
Aroma bittermandeln-2ml-1ampule
Gustin škrob kukuřičný-40g
Džem z černých třešní-150g
Prášek do pečiva-1ks

Postup:

Čokoláda na zdobení: tmavou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, přisypeme třtinový cukr, zamícháme a nalijeme na potravinářskou folii v tenké vrstvě a dáme ztuhnout. Ztuhlou čokoládu nalámeme na kusy a použijeme na zdobení.
Krém: 2/3 mléka dáme vařit s cukrem krystal, v 1/3 mléka rozmícháme Gustin a vlijeme do vroucího mléka, svaříme na kaši, přidáme aroma a za občasného míchání necháme zchladnout. 250g másla vyšleháme s 80g cukr moučka do pěny a postupně zašleháme studenou kaši.
Korpusy: bílou čokoládu necháme povolit ve vodní lázni, z bílků ušleháme tuhý sníh. K povolené čokoládě přidáme 30g másla 2 žloutky, 125 ml smetany, 40g cukr moučka, 100g mouky, ½ prášku do pečiva, zamícháme a lehce přimícháme ½ části sněhu z bílků. Dáme do dortové formy s pečícím papíren na dně a pečeme v předehřáté formě na 150°C cca 15 minut. Stejně postupujeme s druhým korpusem z extra hořké čokolády.
Bílý korpus potřeme džemem, pomocí sáčku nastříkáme terč z krému, přiklopíme tmavým korpusem a navrstvíme zbytek krému, zarovnáme a dáme ztuhnout. Zdobíme čokoládovými pláty dle fantazie.

Poznámka:

cukr v čokoládě se nesmí rozpustit aby se dobře lámala a byla křupavá :-)

převzato z toprecepty.cz