Segedín

Ingredience:

půl až třičtvrtě kila vepřového (třeba plec), trocha sádla (pokud nemáte rádi sádlo, můžete vyměnit za máslo :-)), voda na podlévání (někdo podlívá i vývarem a to je hodně mňam, ale voda stačí), dvě až tři cibule, půl kila kysaného zelí (my kupujeme v pytlíčku,) 2PL sladké mleté papriky (vrchovaté), 2 bobkové listy, pár kuliček nového koření, 1PL hladké mouky, kelímek smetany, kmín, sůl a pepř

Postup:

Cibulku jsem si nakrájela na jemno a osmahla na sádle, pak přidala maso nakrájené na kostičky, posolila posypala paprikou, zamíchala a počkala, až se to všechno pěkně zatáhne a trošku se opeče :) To jsem pak posypala kmínem a to všechno zalila vývarem, aby koukaly jen vršky masa (pokud nemáte domácí vývar, stačí voda, vývar z kostky mi v tom vůbec nechutnal). Po půl až třičtvrtě hodině pod pokličkou jsem přidala zelí bez šťávy (NEPROPLÁCHNUTÉ!), bobkový list a nové koření, pořádně zamíchala a nechala dusit (za občasného míchání), dokud zelí nebylo měkoučké (tak to máme nejraději). Pokud se vám chce, připravte si z mouky jíšku a tu pak vmíchejte do omáčky (a následně přidejte smetanu). S pravou jíškou je gulášek mnohem lepší a já už ho jinak nedělám. Pokud se vám do jíšky nechce, vmíchejte postupně 1 lžíci mouky do smetany a pomalu nalijte do omáčky. Času tím ale moc neušetříte, spíš naopak, protože se to musí pořádně provařit, aby mouka nebyla z omáčky cítit. Taky bacha, aby nezhrudkovala, to je pak docela fuj. Nakonec už stačí gulášek dosolit a dopepřit podle chuti :) Podávat můžete buď s knedlíkama nebo třeba jenom s pečivem, jak máte rádi.

převzato z mimibazar.cz