Vepřová pečeně s omáčkou Robert

 

Ingredience:

½ kg vepřového masa vcelku (kotleta,kýta)
1 větší cibule
sůl

Na omáčku Robert:
1/8 l masového vývaru
¼ l dobrého bílého vína
½ lžičky tymiánu
2 hřebíčky
bobkové listy
mletý pepř
1 lžíce másla+1 lžička hladké mouky na zahuštění
nakonec 1 rovná lžíce hořčice

Postup:

Postup:
Maso vcelku opékáme na oleji rychle ze všech stran, přidáme nakrájenou cibuli, necháme zezlátnout, podlijeme vývarem a vínem.
Nyní přidáme koření: tymián, hřebíček, bobkový list, maso osolíme, opepříme a pod pokličkou v troubě dusíme min. 1 hodinu.
Kontrolujeme pouze šťávu, aby se nevyvařila a bylo jí dostatek.
Měkké vyndáme a udržujeme v teple. Smícháme máslo s moukou a na mírném ohni povaříme ve šťávě za občasného promíchání min. 15-20 min.
Nakonec vmícháme hořčici a chviličku prohřejeme.
Příloha: brambory, knedlík, rýže, těstoviny

převzato z toprecepty.cz