Vepřové plátky na pivu

Ingredience:

sůl,5 lžichořčice,300 g vepřové plátky,2 lžíce,sójové omáčky,nové koření,máslo,2 ks,mrkeve,1 palička česneku,1 dl piva, bobkový list 3,ks cibule 1, hrneček kečup

Postup:

Naklepeme vepřové plátky a pokrájíme tak, aby byly spíš tenčí. Osolíme je. 

V misce spojíme tak pět lžic hořčice s polovinou utřeného česneku. V další misce smícháme kečup se sójovou omáčkou a pivem. Mrkev pokrájíme na kolečka, cibuli a česnek také. 

Potřeme pekáček máslem, pak na něj poklademe cibuli a česnek, mrkev a koření. Vepřové plátky potřeme směsí hořčice s utřeným česnekem a naklademe na cibuli a mrkev. Nakonec je zalijeme kečupovou směsí. Vepřové plátky na pivu dáme péct na 180 °C do trouby a asi po dvaceti minutách promícháme. Ničím nepodléváme. Asi za 50 minut až hodinu je hotovo. 

Vepřové plátky na pivu podáváme s bramborovou kaší nebo přílohou podle chuti.

převzato z mimibazar.cz