Troubový guláš

Doba přípravy:
příprava + 1 hodina pečení
Ingredience:

1 kg vepřového masa
3 velké cibule
5 stroužků česneku
2 lžičky gulášového koření
3 lžičky sladké papriky
1 lžička pálivé papriky
3 polévkové lžíce solamylu
2 kostky masoxu
1 rajčatový protlak
sůl podle chuti
3/4 - 1 l vody

čerstvá paprika

Postup:
Nejprve si zapneme troubu na 250°C.
Nakrájené maso na kostky vložíme do připraveného pekáče, cibuli nakrájíme na jemno, stroužky česneku nasekáme, přidáme na maso, zasypeme kořením (gulášové, sladká a pálivá paprika), přidáme solamyl, rozdrobíme kostky masoxu, osolíme, přidáme rajský protlak, zalijeme vodou, navrch nakrájíme čerstvou papriku, přikryjme a vložíme do již předehřáté trouby na 250°C na 1 hodinu.

V žádném případě během pečení neotvíráme, nemícháme a už vůbec nekoukáme dovnitř!!!

Podáváme s chlebem, knedlíkem...

Převzato z toprecepty.cz