Cestářské kotlety

 

Ingredience:

750 g vepřové pečeně
100 g plátkového sýra
100 g cibule
300 g čerstvých hub nebo žampiónů
1 kávová lžička sójové omáčky
1 kávová lžička solamyl-já jsem dala kukuřičný škrob
mletá paprika
mletý pepř
sůl
olej

Postup:

Nasekané kotlety jemně naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme na horkém oleji z obou stran doměkka. Kotlety vyjmeme, dáme do vymazané zapékací mísy nebo pekáčku, na každou porci navršíme připravenou houbovou smaženici, přikryjeme plátkem porcovaného sýra, poprášíme jemně paprikou a dáme rychle zapéct do horké trouby. Po rozpuštění sýra ihned podáváme.
Příloha:brambory, hranolky, krokety, zeleninová obloha.

Houbová smaženice:
Na výpeku orestujeme drobně nakrájenou cibuli a houby a krátce podusíme. Před koncem dušení přidáme sójovou omáčku a solamyl rozmíchaný v 1 polévkové lžíci studené vody, promícháme a krátce podusíme.

převzato z toprecepty.cz