Vepřové rolky v rajčatové omáčce

 

Ingredience:

plátky vepřového masa z kotlety, plátky anglické nebo oravské slaniny, oloupaná rajčata, 1,5 dl kuřecího vývaru, zelená paprika, cibule, stroužek česneku, lžíce rajčatového protlaku, lžička mleté ​​červené papriky, olej, sůl a pepř

Postup:

Z obou stran naklepané maso, osolíme a opepříme. Na maso rozložíme plátky anglické slaniny, srolujeme a spojíme párátky. Rolky z obou stran opečeme na rozpáleném oleji. Ve výpeku udusíme do sklovita nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem. Přidáme na kostičky nakrájenou papriku a vše spolu podusíme. Nakonec přidáme nakrájená rajčata, mletou červenou papriku a rajčatový protlak. Zalijeme to vývarem, promícháme a asi 5 minut povaříme. Pak role vložíme do omáčky a za občasného míchání jejich dusíme asi 30 minut. 
Jídlo podáváme s vařenými brambory, rýží nebo těstovinami.

 

převzato z toprecepty.sk - autor:R.Chrenko