Plátky na víně

Ingredience:

4-6 plátků vepřového (krkovice,plec,kýta) 2 velké cibule hořčice polotučné deci vína červeného půl deci vody česnekovou pastu nebo utřený česnek se solí 1 masox pepř,kmín sladkou papriku pažitka nemusí být olivový olej nebo obyč.

Postup:

Cibuli rozkrájíme na půlměsíčky a rozprostřeme na dno pekáčku.
Plátky naklepeme a potřeme česnekovou pastou,dáme na cibuli a posypeme
pepřem,kmínem,sladkou paprikou a pažitkou.
Vše pokapeme hořčicí a olivovým olejem.
Podlijeme vínem a vodou a rozdrobíme masox,zaděláme alobalem a dáme
do vyhřáté trouby na 200C.
Pečeme asi cca 20 min pak alobal sundáme, plátky otočíme a pečeme cca 20min.
Podáváme s pečenými nebo vařenými brambory.

Poz. použito z mimibazaru