Lenčiny masové závitky

 

Ingredience:

krkovičkové plátky, anglická slanina, kysané zelí, plnotučná hořčice, šunková klobáska, sůl, pepř, barbecue koření, vejce, hladká mouka, cibule, olej, sádlo, mléko, pivo

Postup:

Krkovičku nakrájíme na plátky, osolíme, okořeníme barbecue kořením, naklepeme a dáme do chladničky minimálně na 12 hodin uzrát. 
Plátek krkovičky opepříme, potřeme hořčicí, dáme plátky anglické, pak kysané zelí, polovinu klobásy, přehneme (nebo zavineme) a sepneme jehlou nebo párátky.
Rozšleháme vajíčka s trochou mléka a piva. V této směsi omočíme závitky a obalíme v mouce. Osmažíme v rozpáleném oleji a vložíme do pekáče máznutého sádlem a s cibuli nakrájenou na céčka. Podlejeme troškou bujónu, přikryjeme a vložíme do dozpálené trouby na 200 stupňů. Za občasného polévání výpekem , pečeme 40-60 minut.

převzato z toprecepty.cz