Pečené maso na křenu s nivou

Ingredience:

Vepřové maso (kýta nebo plecko) dle počtu strávníků, nastrouhaný křen,niva, rajčata, červená paprika, sůl, 2 smetany,1 větší vajíčko, čerstvý libeček, rýže jako příloha

Postup:

Maso nakrájíme na plátky, osolíme z obou stran a vložíme do pekáčku. Na maso dáme nastrouhaný křen. Čím více ho bude, tím lepší chut. Maso jím musí být shováno.Na to položíme nakrájenou nivu na plátky, rajčata na kolečka a proužky červené papriky. Nakonec si posekáme čerstvý libeček a maso jím posypeme. Vše zalijeme smetanami s rozmíchaným vajíčkem. Dáme péci do trouby cca na 170 stupnů. Po chvíli pečení podlijeme hrníčkem vody a pečeme maso do změknutí. Občas koukáme, zda se nám štávička nevypekla a podle potřeby doléváme vodou. Je lepší si udělat víc štávy.
Maso je výborné s vařenou rýží.