Vepřový guláš na pivu

Ingredience:

600g vepřového plecka, 5dl světlého piva 10, 2 cibule, 1 červená paprika, 1 zelená paprika, 1 střední rajský protlak, 5 stroužků česneku, 1-2 chilli papričky, 4 lžičky mleté papriky, olej, drcený kmín, mletý pepř, sůl

Postup:

Vepřové maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a opečeme v kastrolu na rozehřátém oleji dočervena. přidáme oloupané a nadrobno nakrájené cibule a česnek a dáme opékat do tmavší hnědé barvy. Přidáme rajský protlak a mletou papriku, promícháme a znovu krátce opečeme.

Maso ochutíme kmínem, zalijeme pivem a horkou vodou, tak aby bylo vše ponořené, a dusíme, dokud není maso téměř měkké.

Papriky očistíme a nakrájíme na nudličky. Opečeme je krátce v pánvi na oleji, přidáme spolu s nakrájenými chilli papričkami k téměř měkkému masu, podle potřeby dochutíme solí či pepřem a společně dusíme doměkka ( guláš nezahušťujeme). Podáváme s chlebem.