Hořčičné kotlety

 

Ingredience:

4 vepřové kotlety
2 větší cibule
3 stroužky česneku
1 kelímek zakysané smetany
1/4 l vývaru
2 lžíce plnotučné hořčice
2 lžíce hladké mouky
1 lžička drceného kmínu
2 lžíce zelené petrželky
olej
sůl 
barevný pepř
100 g farmářské slaniny

Postup:

Cibuli nakrájíme na proužky a v misce ji promícháme s hořčicí a hladkou moukou. Petrželku a česnek nakrájíme na drobno.
Kotlety posypeme solí, pepřem, kmínem a naklepeme je paličkou.
Na rozpáleném oleji kotlety opečeme do zlatova po obou stranách.
Vyjmeme je a ve výpeku osmahneme cibulovou směs a česnek.
Přidáme pokrájenou petrželku, podlijeme vývarem a povaříme.
Vložíme opečené maso a zalijeme zakysanou smetanou.
Dusíme do změknutí masa.
Mezitím na pánvičce opečeme proužky farmářské slaniny.
Hotové maso přendáme na talíře, přelijeme hořčicovou omáčkou a posypeme proužky opečené slaninky.

převzato z toprecepty.cz