Plzeňské pivní závitky

Ingredience:

4 plátky z vepřové plece,sůl,pepř,olej,2 větší žampiony,1 vejce,1 cibule,2 nožičky vídeňského párku,4 plátky anglické slaniny,asi 1/2 lahve piva Gambrinus/nebo jiné/,masox,2 lžíce hladké mouky

Postup:

Na tuku si podusíme nakrájené žampiony-přidáme vejce a necháme srazit.Maso si rozklepeme ,osolíme,opepříme na každý plátek položíme plátek slaniny,doprostřed dáme kopeček houbové směsi a půlku nožičky párku.přeložíme-v kraji trochu sklepneme a spojíme jehlou-aby nám držel pohromadě.V papiňáku si na oleji osmahneme cibulku-vložíme plátky masa-opečeme,zalijeme pivem a trochou vody,přidáme masox,mouku rozmíchanou v troše studené vody-uzavřeme a a dusíme asi 30 minut.Pak maso vyndáme -odstraníme jehly omáčku dochutíme solí a společně s masem ještě prohřejeme.PZ nejlépe chutná s dušenou rýží.

 

 

Pozn. převzato z mimibazaru