Krkovička na černém pivu s bramborovými špalíčky a zelím

Ingredience:

4 plátky krkovičky,300ml černého piva, 300ml vývaru,2 lžičky medu,cibule,pepř,sůl,3 str.česneku Na špalíčky:6 středně velkých brambor,1 cibule,100g anglické slaniny,3 vejce asi 3 lžíce hrubé mouky,olej Kysané zelí

Postup:

Maso osolíme,vložíme do misky a zalijeme pivem -necháme marinovat asi 2 hodiny.Pak ho zprudka na oleji opečeme z obou stran- asi 10 min.,maso vyndáme ,do výpeku dáme nakrájenou cibuli a čenek a orestujeme,přidáme maso,zalijeme pivem a vývarem,přidáme med a necháme dusit při vyšší teplotě do změknutí masa(zredukuje se nám a šťáva zhoustne).
Špalíčky děláme z vařených vystydlých brambor-ty prolisujeme nebo nastrouháme najemno a smícháme s vejci a moukou.Slaninu a cibuli nakrájíme na malé kostičky a opečeme dozlatova-necháme vychladnout a vmícháme k bramborové směsi.Vypracujeme těsto-ze kterého tvarujeme šišky a smažíme je v rozpáleném oleji.Podáváme s dušeným kysaným zelím.

převzato z mimibazar.cz