Česnekové kotlety

Ingredience:

Kotlety, podle počtu strávníků, na každou kotletu jeden stroužek česneku, čtvrt lžičky majoránky, špalíček Nivy, nebo jiného tvrdšího sýru, podle chuti, plátek anglické slaniny, olej na smažení, cibule, pepř, sůl, lžíce hladké mouky na zahuštění (nemusí být).

Postup:

Do kotlet si nařízneme kapsy. Česnek utřeme se solí a majoránkou a vytřeme směsí vnitřky kotlet. Do plátku anglické zabalíme Nivu a vložíme do kotlety. Pomocí párátek sepneme, osolíme svrchu a prudce osmahneme z každé strany na oleji. Osmahnuté kotlety vyjmeme a na výpek dáme nakrájenou cibuli a osmahneme mírně dorůžova. Na tento základ vrátíme kotlety, mírně podlijeme a dusíme pod pokličkou do změknutí. Když jsou kotlety měkké, vyjmeme je a ještě dáme na pár vteřin na gril, nebo horký vzduch, aby měly krásnou barvu. Základ nemusíme zahušťovat, pokud cibuli rozmixujeme ponorným mixérem, ale můžeme zahustit jednou lžící hladké mouky.
Podáváme s bramborem